Ο πρώην αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Όμαρ Σουλεϊμάν ανακρίθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την καταστολή της εξέγερσης με την οποία ανατράπηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ, όπως και για την περιουσία του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας.

Ο Σουλεϊμάν, επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου προτού διοριστεί αντιπρόεδρος, θέση στην οποία παρέμεινε για λίγο, ανακρίθηκε "όσον αφορά τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες πληροφοριών για τα γεγονότα της επανάστασης της 25ης Ιανουαρίου και για το αν οι πληροφορίες αυτές συνδέονται με την περίοδο πριν από την επανάσταση ή κατά τη διάρκειά της", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Κατά την ανάκρισή του ερωτήθηκε επίσης "για το θάνατο διαδηλωτών που μετείχαν σε ειρηνικές διαδηλώσεις και για την περιουσία του πρώην προέδρου και της οικογένειάς του", προσέθεσε ο ίδιος, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ο Σουλεϊμάν, ο οποίος διορίστηκε αντιπρόεδρος στις 29 Ιανουαρίου, είναι αυτός που ανακοίνωσε την παραίτηση του Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου.

Ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος Μουμπάρακ διόριζε αντιπρόεδρο από τότε που είχε ανέβει στην εξουσία το 1981.

Ο πρώην πρόεδρος τέθηκε σε προσωρινή κράτηση στο διεθνές νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ, όπου βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό από τότε που παραιτήθηκε.