Η βρετανική αστυνομία απέρριψε τα αιτήματα δύο οργανώσεων, μίας ισλαμιστικής και μίας ακροδεξιάς, να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις μπροστά από το Αβαείο του Ουέστμινστερ την ημέρα του βασιλικού γάμου στις 29 Απριλίου.

"Ενημερωθήκαμε για την πρόθεση της οργάνωσης 'Μουσουλμάνοι εναντίον των Σταυροφοριών' (Muslims against Crusades) και της Αγγλικής Ένωση Άμυνας' (English Defence League) να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις στις 29 Απριλίου", διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ.

Η αστυνομία απέρριψε και τα δύο αιτήματα, καθώς οι διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο σημείο όπου θα γίνει η γαμήλια τελετή, στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

"Συζητάμε αυτή τη στιγμή και με τις δύο οργανώσεις", πρόσθεσε η Σκότλαντ Γιαρντ. Η αστυνομία μπορεί να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις κατά μήκος του δρόμου που θα διασχίσει το βασιλικό ζευγάρι από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ μέχρι το Αβαείο του Ουέστμινστερ, όμως όχι στα υπόλοιπα σημεία του Λονδίνου.

Οι Muslims against Crusades κατηγορούν στον ιστότοπό τους τον πρίγκιπα Ουίλιαμ ότι είναι "ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του βρετανικού ιμπεριαλισμού" αναφέροντας ότι ως μέλος της πολεμικής αεροπορίας ο Ουίλιαμ "εμπλέκεται άμεσα με τον δολοφονικό βρετανικό στρατό".

Η ισλαμιστική οργάνωση σκοπεύει να διαδηλώσει εναντίον της βρετανικής επέμβασης σε μουσουλμανικές χώρες και προειδοποιεί ότι "η μέρα που το (βρετανικό) έθνος ονειρεύεται εδώ και καιρό θα μετατραπεί σε εφιάλτη".

Από την άλλη η ακροδεξιά οργάνωση "English Defence League" σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αντιδιαδήλωση.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στο Λονδίνο την ημέρα του βασιλικού γάμου, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν εδώ και αρκετές ημέρες μία τεράστια επιχείρηση σκούπα στα περίχωρα του Αβαείου του Ουέστμινστερ.