Δεύτερο κρούσμα Έμπολα στη Γαλλία

Δεύτερο κρούσμα Έμπολα στη Γαλλία

Ένας εργαζόμενος των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο κοντά στο Παρίσι για θεραπεία, ανακοίνωσε νωρίς την Κυριακή το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι ο ασθενής, ο οποίος εργάζεται για την αντιμετώπιση της κρίσης του Έμπολα μεταφέρθηκε αεροπορικώς από την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε Φριτάουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Saint-Mande, στο ανατολικό άκρο του Παρισιού.

Ο ασθενής είναι το δεύτερο κρούσμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί στη Γαλλία καθώς το Σεπτέμβριο μια νοσοκόμα προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό ενώ ήταν εθελοντικά στη Λιβερία και νοσηλεύτηκε στο ίδιο νοσοκομείο. Η νοσοκόμα ανάρρωσε πλήρως από την ασθένεια ενώ κανένας από τους κοντινούς της δεν προσβλήθηκε.

Το υπουργείο Υγείας δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα του νέου ασθενούς ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γαλλία, κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Δεν υπάρχουν άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Έμπολα» ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο