Να ανασκευάσει την αρχική του κατάθεση  για τον τρόπο που πέθανε ο δημοφιλής καλλιτέχνης της pop Mάικλ Τζάκσον, προσπαθεί ο γιατρός  Κόνραντ Μουράι που του χορήγησε τη μοιραία δόση αναισθητικού.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Εισαγγελέας ζήτησε από το Δικαστή να τοποθετηθεί στους νέους ισχυρισμούς του γιατρού, που αυτή τη φορά κατέθεσαν για λογαριασμό του στο δικαστήριο εμπειρογνώμονες.

Οι εμπειρογνώμονες κατέθεσαν ότι ο γιατρός έφυγε από το υπνοδωμάτιο του Μάικλ Τζάκσον για να κάνει ένα τηλεφώνημα, ενώ αρχικά ο Μουράι είχε ισχυριστεί ότι έφυγε για λίγο προκειμένου να πάει στην τουαλέτα.

Ισχυρίσθηκαν επίσης, ότι ο Μουράι είχε εμπειρία στη χορήγηση του ισχυρού αναισθητικού που χρησιμοποίησε ως ηρεμιστικό αν και ο ίδιος στην κατάθεση που έδωσε αρχικά κατά τις ανακρίσεις που έκανε η αστυνομία δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο.

Πώς όμως έγινε η χορήγηση του φαρμάκου; Αυτό μέχρι την περασμένη Δευτέρα παρέμενε αδιευκρίνιστο και για πρώτη φορά ο γιατρός ισχυρίσθηκε ότι ο Μάικλ Τζάκσον πήρε το φάρμακο διαλυμένο σε χυμό φρούτων, χωρίς όμως να τον κοιτάζει την ώρα που το έπινε.

Τέλος ο Μουράι ζήτησε να κηρυχθεί  αθώος για την  ακούσια δολοφονία του δημοφιλούς καλλιτέχνη.