Σε κλινική του Μπουένος Άιρες μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ εξαιτίας «λοιμώδους πυρετού».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο της Προέδρου και υπογράφουν οι δρ Μαρσέλο Μπαλεστέρος και Ρικάρντο Σόλα, η 61χρονη Κίρχνερ, «έχει μια λοιμώδη εμπύρετη κατάσταση εξ αιτίας της οποίας αποφασίστηκε να νοσηλευτεί στην κλινική Οταμάντι του Μπουένος Άιρες για να λάβει την κατάλληλη θεραπεία».

Πάντως να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της χώρας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Μόλις πριν από περίπου δέκα ημέρες στις 21 Οκτωβρίου επανέκαμψε στα προεδρικά της καθήκοντα από τα οποία απουσίαζε για 48 ώρες λόγω μιας φαρυγγίτιδας που την ταλαιπώρησε. Αλλά και τον περασμένο Ιούλιο, η Χριστίνα Κίρχνερ είχε επίσης αναγκαστεί να ξεκουραστεί, εξ αιτίας πονόλαιμου και λαρυγγίτιδας.

Πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, η πρόεδρος της Αργεντινής είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εξ αιτίας ενός εγκεφαλικού αιματώματος και είχε απουσιάσει από την προεδρία της χώρας για έξι εβδομάδες, έως ότου βγουν τα θετικά αποτελέσματα των μετεγχειρητικών εξετάσεων.