Τελικά πραγματοποίησε την επιθυμία της να φύγει από την ζωή η 29χρονη καρκινοπαθής Μπρίτανι Μέιναρντ την 1η Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Compassion and Choices που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία η 29χρονη κοπέλα δίδασκε στον κόσμο πως ορίζει η οργάνωσή του το "θάνατος με αξιοπρέπεια".
"Κάνει τους ανθρώπους που δεν έχουν σκεφτεί μέχρι σήμερα το ζήτημα, να το σκεφτούν", είπε.

 Η Μπρίτανι έφυγε από τη ζωή, όπως είχε προγραμματίσει αρχικά, "με ειρηνικό τρόπο, στην κρεβατοκάμαρά της, στα χέρια των αγαπημένων της προσώπων", σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία επικαλείται η εφημερίδα The Oregonian.

Στην τελευταία της ανάρτηση στο Facebook την οποία δημοσίευσε το περιοδικό People, η Μέιναρντ έγραψε το Σάββατο: "Σήμερα είναι η ημέρα που επέλεξα να πεθάνω με αξιοπρέπεια εξαιτίας της καταληκτικης νόσου μου, αυτού του φρικτού καρκίνου του εγκεφάλου που μου έχει στερήσει τόσα πολλά...αλλά θα μου στερούσε πολλά περισσότερα".

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, η Μέιναρντ διαγνώστηκε με την πλέον επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο κι οι γιατροί της έδωσαν μόνο έξι μήνες ζωής. 

Μετά τη διάγνωση, μετακόμισε με την οικογένειά της στο Όρεγκον, μία από τις πέντε αμερικανικές πολιτείες όπου επιτρέπεται η υποβοηθούμενη αυτοκτονία.