Ένας 29χρονος βρετανός, στέλεχος σε επενδυτική τράπεζα, τέθηκε σήμερα υπό κράτηση ύστερα από την εμφάνισή του ενώπιον δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ κατηγορούμενος για διπλή ανθρωποκτονία.

Το Σάββατο η αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα δύο γυναικών ινδονησιακής καταγωγής- ένα εκ των οποίων μέσα σε βαλίτσα στο μπαλκόνι- στο διαμέρισμά του στην ακριβή συνοικία Γουάν Τσάι, η οποία φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή. Τα θύματα εκτιμάται ότι ήταν ιερόδουλες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Ρούρικ Τζορτζ Κέιτον Τζάτινγκ παραιτήθηκε πριν από μία εβδομάδα από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America Merrill Lynch όπου εργαζόταν, ενώ στον λογαριασμό του στο Linkedin αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος εργαζόταν στο τμήμα δομημένων προϊόντων της Bank of America στο Χονγκ Κονγκ από τον Ιούλιο του 2013 και ότι προηγουμένως είχε εργαστεί στο ίδιο τμήμα, αλλά στο παράρτημα της τράπεζας στο Λονδίνο.

Το προφίλ του, μάλιστα, στο Linkedin αναφέρει ότι ο Τζάτινγκ εργάστηκε στο τμήμα δομημένων επενδυτικών κεφαλαίων της Barclays από τον Ιούνιο του 2008 ως τον Ιούλιο του 2010 και είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Σύμφωνα με συναπόφοιτούς του, ο κατηγορούμενος φοίτησε στο Peterhouse- το παλαιότερο κολέγιο του Κέμπριτζ--και ήταν πρόεδρος του Ομίλου Ιστορίας του πανεπιστημίου καθώς και κωπηλάτης και δρομέας cross- country, ενώ ήταν απόφοιτος του Winchester College, ενός από τα διασημότερα και παλαιότερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

Το διαμέρισμα όπου βρέθηκαν τα πτώματα βρίσκεται στον 31ο όροφο σε ένα κτίριο, όπου κατοικούν πολλοί εργαζόμενοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα και όπου τα ενοίκια ανέρχονται σε περίπου 4.000 δολάρια τον μήνα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναίκα, το πτώμα της οποίας βρέθηκε μέσα στη βαλίτσα, ονομαζόταν Σουμάρτι Νίνγκσιχ και δολοφονήθηκε στις 27 Οκτωβρίου, ενώ η άλλη γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έγινε γνωστή, δολοφονήθηκε την 1η Νοεμβρίου.