Το κοίτασμα φυσικού αερίου στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας κατέλαβαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η οργάνωση ανάρτησε 18 φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τη σημαία της να κυματίζει στο κοίτασμα φυσικού αερίου του Τζάχαρ και να έχει κατασχέσει οχήματα και οπλισμό, σύμφωνα με τη SITE, την αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων.

Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή λόγω των περιορισμών ασφαλείας.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου του Σάαρ στις 30 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το δεύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που καταλαμβάνεται από την οργάνωση σε διάστημα μιας εβδομάδας έπειτα από μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

"Συνεπώς, μετά τις εγκαταστάσεις στο Σάαρ και τις γύρω από αυτό θέσεις που έγιναν μέρος της γης του χαλιφάτου, οι στρατιώτες προέλασαν καταλαμβάνοντας νέες περιοχές και κάθε έπαινος αξίζει στον Αλλάχ", αναφέρεται σε μήνυμα του ΙΚ. "Χθες οι μαχητές επέβαλαν αυστηρότερο έλεγχο στο χωριό Τζάχαρ και τις εγκαταστάσεις άντλησης φυσικού αερίου του Μαχρ, ενώ σχεδόν εννέα θέσεις υποστηρίζονται από βαρύ οπλισμό, όπως άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και βαριά πολυβόλα διαφόρων διαμετρημάτων".