Η φαβέλα Ροσίνια στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, κατακλύστηκε από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, κατά την διάρκεια επιχείρησης με στόχο τον εντοπισμό του βαρόνου ναρκωτικών, Αντόνιο Φρανσίσκο Μπονφίμ Λόπες.

Κινηματογραφικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στην φαβέλα Ροσίνια, καθώς περίπου 200 άνδρες των ειδικών δυνάμεων, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα και περικύκλωσαν συγκεκριμένη περιοχή, με στόχο να συλλάβουν τον ηγέτη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών,Αντόνιο Φρανσίσκο Μπονφίμ Λόπες.

Ο ύποπτος είναι γνωστός με το παρατσούκλι Νεμ και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος, ενώ καταζητείται από το 2010.

Οι αρχές προσφέρουν μεγάλη χρηματική αμοιβή για τον εντοπισμό του ενώ εκκρεμούν εις βάρος του τουλάχιστον 30 εντάλματα σύλληψης.

Οι αστυνομικοί, δήλωσαν ότι δεν προκλήθηκαν επεισόδια ούτε ανταλλαγή πυρών και συνέλαβαν επτά πολίτες που ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών και κατάσχεσαν δύο τόνους μαριχουάνας,ενώ μεταξύ των επτά συλληφθέντων δεν είναι ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος.

Οι αρχές του Ρίο έχουν σκοπό να ειρηνεύσουν τις φαβέλες ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2014 και των Ολυμπιακών αγώνων του 2016 και μέχρι στιγμής εκτιμούν ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση σε τουλάχιστον 20 φαβέλες της περιοχής.

Σημειώνεται ότι στο Ρίο ζουν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια πολίτες. Το ένα τρίτο εξ αυτών μένουν στις περίπου χίλιες φαβέλες της περιοχής.