Έναν καπνιστή σε εσωτερικό χώρο -κάτι που απαγορεύεται στην Τουρκία- εντόπισε η... αετίσια ματιά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητώντας άμεσα να τιμωρηθεί.

Ο καπνιστής βρισκόταν στον δεύτερο όροφο καφετέριας στην Κωνσταντινούπολη, με τον τούρκο πρόεδρο να περπατά την Κυριακή στην συνοικία Εσενλέρ παρέα με τον δήμαρχο και άλλους αξιωματούχους. Ο Ερντογάν τον εντόπισε και ζήτησε από τον δήμαρχο Καντίρ Τοπμπάς να τιμωρηθεί ο άντρας άμεσα.

Ο δήμαρχος προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση λέγοντας στον πρόεδρο ότι ο καπνιστής θα μπορούσε να ζητήσει απλά συγγνώμη, αλλά ο Ερντογάν δεν δέχτηκε την πρόταση του δημάρχου και επέμεινε για την άμεση τιμωρία του καπνιστή.

Αναζήτησε την δημοτική αστυνομία με ένα περιπολικό της να καταφθάνει στο σημείο, επιβάλλοντας στον άντρα πρόστιμο 91 τουρκικών λιρών (32 ευρώ).

Μέσα στην ίδια καφετέρια βρισκόταν ο Οζάν Ισίκ, επικεφαλής της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Ο ίδιος έγραψε αργότερα στο twitter, ότι ο Ερντογάν εκνευρίστηκε, όταν ο ίδιος και η παρέα του δεν τον χαιρέτισαν, αν και ο πρόεδρος κοίταξε προς το μέρος τους και έτσι, ο καπνιστής «πλήρωσε» το μένος του προέδρου.