Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί στη διάρκεια θρησκευτικής τελετής των σιιτών στο Πότισκουμ, στην πολιτεία Γιόμπε, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Premium Times, ο βομβιστής παρεισέφρησε σε ένα πλήθος πιστών που συμμετείχε στους εορτασμούς για την Ασούρα και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες.

Τα περισσότερα από τα θύματα ανήκαν σε μια σιιτική οργάνωση, την Ισλαμική Αδελφότητα της Νιγηρίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, τον Ιμπραχίμ Μάινα, η επίθεση σημειώθηκε λιγότερα από 10 μέτρα από το μέγαρο του Εμίρη της πόλης.

Ο Μουστάφα Λαουάν Νασίντι, ο επικεφαλής της σιιτικής κοινότητας στο Πότισκουμ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «χάσαμε 15 μέλη στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο τέλος της πομπής για την Ασούρα». Τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ πολλοί ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ο στρατός άνοιξε πυρ.

Δεν ήταν διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση. Η αστυνομία δεν έχει δώσει επίσημο απολογισμό.