Έκκληση στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για μία ειρηνευτική πρωτοβουλία στη Μέση Ανατολή απευθύνουν συνολικά 105 απόστρατοι στρατηγοί, πρώην διοικητές της αστυνομίας και επικεφαλής της Μοσάντ.

Σε δημόσια επιστολή οι συνυπογράφοντες ασκούν πιέσεις στον Νετανιάχου να «αναλάβει μία διπλωματική πρωτοβουλία» στην περιοχή με στόχο να επιτευχθεί η ειρήνη με τους Παλαιστίνιους στη βάση των δύο κρατών για δύο λαούς, επισήμανε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ.

Οι ίδιοι εκφράζουν την εκτίμηση ότι το Ισραήλ «είναι επαρκώς ισχυρό» για να δεσμευτεί σε αυτό το σκοπό χωρίς αυτός να εμπεριέχει «κινδύνους για την ασφάλειά του».

Ο στρατηγός Άμνον Ρεσέφ, πρώην διοικητής μονάδων τεθωρακισμένων, που πήρε την πρωτοβουλία για την ανοικτή αυτή επιστολή, διευκρίνισε ότι οι υπογράφοντες έχουν «κουραστεί από τις μάχες που ξεσπούν συχνά τα τελευταία χρόνια και τάσσονται υπέρ του να καταβληθούν πραγματικές προσπάθειες προκειμένου να υιοθετηθεί η πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας».