Το FBI προειδοποίησε σήμερα πως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυξημένη τρομοκρατική απειλή στα εδάφη τους.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας Τζέιμς Κόμεϊ υπενθύμισε σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη ότι ο Καναδάς έζησε πραγματικά την απειλή αυτή, όπου τις τελευταίες εβδομάδες σε δύο επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους δύο στρατιώτες.

Ο Κόμεϊ εξήγησε ότι ο εντοπισμός των ανθρώπων που εμπνέονται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «είναι εξαιρετικά δύσκολος, είναι κάτι για το οποίο εργαζόμαστε καθημερινά». Η απειλή αυτή είναι παρούσα σε όλο το αμερικανικό έδαφος και μπορεί να προέρχεται από ανθρώπους κάθε ηλικίας, καταγωγής και εθνικότητας, σημείωσε στην ομιλία του στη Νομική Σχολή Φόρντχαμ.

Η απειλή αυτή «αποτελεί ένα πρόβλημα παντού όπου υπάρχουν προβληματικά στοιχεία που διαθέτουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και αυτό μπορεί να συμβαίνει οπουδήποτε στη μεγάλη χώρα μας», επέμεινε.

Χωρίς καν να έχουν συναντηθεί με οπαδούς της Αλ Κάιντα, οι άνθρωποι αυτοί διαβάζουν ή ακούν προπαγανδιστικό υλικό και έτσι εκπαιδεύονται «για να ενταχθούν στον τζιχάντ (ιερό πόλεμο) χωρίς ούτε καν να βγουν από το υπόγειό τους ή από το υπνοδωμάτιό τους», πρόσθεσε ο Κόμεϊ.