Κατηγορούμενος από τα ιταλικά ΜΜΕ για σπάταλη ζωή, ο πρόεδρος του Διεθνούς Ταμείου για την Αγροτική Ανάπτυξη (Fida) Κανάγιο Νουάνζε, αναγκάζεται να μετακομίσει από την πολυτελή βίλα του και να μειώσει κατά 20% τα προσωπικά του έξοδα, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ.

Τα ιταλικά ΜΜΕ κατηγορούν τον Κανάγιο Νουάνζε ότι ξοδεύει περίπου 300.000 ευρώ το χρόνο για τη συντήρηση μιας πολυτελούς βίλας στην ακριβή περιοχή περιοχή της Via Appia Antica.

"O πρόεδρος ζήτησε από τη Fida να διακόψει τη μίσθωση της βίλας καθώς αναζήτησε και βρήκε άλλη κατοικία", δήλωσε η Κασάνντρα Βαλντόν, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ και πρόσθεσε ότι ο Νουάνζε ελπίζει να έχει μετακομίσει ως το τέλος του έτους.

Από την πλευρά της η Fida κατηγόρησε τα ιταλικά ΜΜΕ ότι μεταδίδουν ανακριβείς πληροφορίες.

Η Βαλντόν αρνήθηκε ν΄αποκαλύψει ποιο είναι το ενοίκιο της βίλας του Νουάνζε, η οποία διαθέτει πισίνα και μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου και στην οποία υπάρχουν επίσης ερείπια αρχαίων ρωμαϊκών μνημείων, αλλά τόνισε ότι η νέα κατοικία θα στοιχίζει περίπου 13.000 ευρώ το μήνα.

Ο Νιγηριανός Νουάνζε είναι από τον Απρίλιο του 2009 πρόεδρος της Fida, που εδρεύει στη Ρώμη και ειδικεύεται στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων στον αγροτικό τομέα.