"Τσουνάμι" αιτήσεων για μία θέση εργασίας, "ξέσπασε" στην Νέα Υόρκη, όπως και σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ, μετά την αναγγελία των καταστημάτων Mc Donalds, ότι προσφέρουν 50.000 θέσεις εργασίας.

Η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα των νέων στις ΗΠΑ, προκάλεσε πραγματικό συνωστισμό έξω από τα καταστήματα των εστιατορίων Mc Donald, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συνέρρεαν με την ελπίδα να είναι μέσα στους τυχερούς, που θα εξασφαλίσουν δουλειά.

Υπολογίζεται ότι στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν 620 εστιατόρια McDonalds, ενώ ορισμένοι υποψήφιοι για να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσληψης, επιδίωξαν να δώσουν συνεντεύξεις σε όσα περισσότερα καταστήματα μπορούσαν.

"Θα έκανα τα πάντα, χρειάζομαι το μισθό", δήλωσε ένας 24χρονος που, μαζί με ένα φίλο του, είχε περάσει από πέντε συνεντεύξεις στη διάρκεια του πρωινού.

Στους υποψήφιους είχαν μοιραστεί φυλλάδια που τους υπόσχονταν ότι "θα διασκεδάζουν σε ένα περιβάλλον που αλλάζει γρήγορα" και ότι "θα μαθαίνουν κερδίζοντας χρήματα".

Η Ελέιν Ντίκμαν, που διευθύνει ένα από τα εστιατόρια στο Μανχάταν, είπε ότι έχει 37 χρόνια εμπειρίας στην επιχείρηση όπου ξεκίνησε ως σερβιτόρα. "Στα McDonalds μπορεί κάποιος να δουλέψει με ευέλικτο ωράριο, για λίγους μήνες, για να πληρώσει τις σπουδές του ή, αν έχει φιλοδοξίες, να κάνει καριέρα στην επιχείρηση", εξήγησε.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μόνο σήμερα θέλει να προσλάβει 50.000 υπαλλήλους στα 14.000 εστιατόρια που διατηρεί σε όλη τη χώρα. Στη Νέα Υόρκη πάντως οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να διευκρινίσουν πόσος θα είναι ο μισθός των νεοπροσληφθέντων.