«Λαβράκια» έβγαλε εσωτερικός έλεγχος στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Σερβίας "Zeleznice Srbije".

Ειδικότερα, ο έλεγχος αποκάλυψε την παράνομη δράση οργανωμένης ομάδας και διάφορες απάτες που ζημίωσαν την κρατική επιχείρηση κατά 20 εκ. ευρώ.

Στις υποθέσεις εμπλέκονται διευθυντές του οργανισμού, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν υποψήφιοι και για τη θέση του γενικού διευθυντή.

Μόνον τα προηγούμενα χρόνια, ο εσωτερικός έλεγχος οδήγησε στην άσκηση 21 ποινικών διώξεων για απάτες που διαπράχθηκαν την περίοδο 2009 - 2013. Μία από τις περιπτώσεις υπεξαίρεσης, ήταν η κλοπή επτά εκατομμυρίων λίτρων πετρελαίου αξίας 10 εκ. ευρώ σε μόνο έναν μόνο σταθμό ανεφοδιασμού, στο Νόβι Σαντ.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ο διευθυντής του Τομέα Ελέγχου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Σερβίας, Βλάντιμιρ Τεοφίλοβιτς, σημειώνοντας ότι με την υπόθεση ασχολείται η εισαγγελία για το οργανωμένο έγκλημα.

Ο διευθυντής του Τομέα Ελέγχου του κρατικού οργανισμού είπε ότι ορισμένα ΜΜΕ προσπαθούν να τον δυσφημίσουν για τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα και τον κατηγορούν για δήθεν υπερβολικές δαπάνες πόρων του οργανισμού.

Ο κ. Τεοφίλοβιτς υποστήριξε ότι πίσω από τις κατηγορίες βρίσκονται επικεφαλής συνδικαλιστικών οργανώσεων και διευθυντές που αντικαταστάθηκαν πρόσφατα.