Ανεβαίνει και πάλι το θερμόμετρο στην ανατολική Ουκρανία δύο ημέρες μετά τις εκλογές στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ τις οποίες το Κίεβο δεν αναγνωρίζει.

Το  Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας της κυβέρνησης της Ουκρανίας συνεδρίασε σήμερα για να μελετήσει την κατάσταση στα ανατολικά, με τον πρόεδρο της χώρας Πέτρο Ποροσένκο να ανακοινώνει τη μετακίνηση νέων στρατιωτικών μονάδων.

Οι ενισχύσεις θα σταλούν σε πόλεις όπως η Μαριούπολη που συχνά λαμβάνουν χώρα αψιμαχίες με τους αντάρτες, καθώς και στο Χάρκοβο. Πάντως, ο Ποροσένκο, επέμεινε ότι το Κίεβο παραμένει δεσμευμένο από τη συμφωνία εκεχειρίας της 5ης Σεπτεμβρίου.

«Πολλές νέες (στρατιωτικές) μονάδες και ταξιαρχίες έχουν πλέον σχηματιστεί, γεγονός που θα επιτρέψει την άμεση (αποτροπή) μιας ενδεχόμενης εφόδου στη Μαριούπολη, το Μπερντγιάνσκ, το Χάρκοβο και το βόρειο Λουγκάνσκ», ανέφερε.

Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνησή του θα επιδιώξει να «απομονώσει σε έναν βαθμό τις περιοχές» που ελέγχουν οι αυτονομιστές, ώστε «να μην επιτρέψουμε σε αυτόν τον καρκίνο να επεκταθεί».

Η ανακοίνωση του προέδρου της Ουκρανίας έρχεται έπειτα από τις νέες μάχες πυροβολικού που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.