Ρέντσι: Το νέο εργασιακό θα μπει σε ισχύ το αργότερο από την 1η Ιανουαρίου του 2015

Ρέντσι: Το νέο εργασιακό θα μπει σε ισχύ το αργότερο από την 1η Ιανουαρίου του 2015

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», τόνισε ότι «η μεταρρύθμιση του εργασιακού που προωθεί η κυβέρνησή του θα μπει σε ισχύ, το αργότερο, από την πρώτη Ιανουαρίου του 2015». 

«Η μεταρρύθμιση αποτελεί το πιο αριστερό μέτρο κάθε εποχής, οι μόνες ενστάσεις που προέκυψαν αφορούν τον περιορισμό της δυνατότητας επαναπρόσληψης σε περίπτωση αβάσιμης απόλυσης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.Ο Ρέντσι, παράλληλα, τόνισε ότι «με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, γίνεται πράξη η μεγαλύτερη μείωση των φόρων όλης της Ιστορίας της ιταλικής αβασίλευτης Δημοκρατίας». 

Σε δηλώσεις του, παράλληλα, στην εκπομπή Ballaro' της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, o επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θέλησε να αναφερθεί στις σχέσεις της χώρας του με την Ευρώπη: 

«Παίζουμε το ματς μας στην Ευρώπη. Δεν κερδίσαμε, δεν χάσαμε, αλλά βάζουμε μερικά γκολ. Το κλίμα έχει αλλάξει, δεν πάω στην Ευρώπη ως επαίτης, με το καπέλο το χέρι, δεν πάω για να μου εξηγήσουν τι πρέπει να κάνω, και αυτό το πράγμα το έχω πει τόσο στον Μπαρόζο όσο και στον Γιούνκερ», υπογράμμισε ο Ματτέο Ρέντσι.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο