current views are: 3

5 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση08:00

Στην Κύπρο ο ισραηλινός ΥΠΕΞ

Στην Κύπρο θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκτορ Λίμπερμαν. 

 

Δημοσίευση 08:00’
αρθρο-newpost

Στην Κύπρο θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκτορ Λίμπερμαν. 

 

Στην Κύπρο θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκτορ Λίμπερμαν

Στο επίκεντρο των επαφών του στο νησί θα βρεθούν η ενέργεια, το Κυπριακό, οι σχέσεις ΚύπρουΙσραήλ και η κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, υπό το φως και των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο ισραηλινός υπουργός θα συναντηθεί με τον κύπριο ομόλογό του κ. Κασουλίδη ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Το απόγευμα ο Ισραηλινός υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Η επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού πραγματοποιείται τρεις ημέρες πριν από τη συνάντηση κορυφής ΚύπρουΕλλάδαςΑιγύπτου στο Κάιρο, στην οποία θα συζητηθούν ενεργειακά θέματα και τρόποι διεύρυνσης της συνεργασίας με άλλες χώρες της περιοχής

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ο κ. Λίμπερμαν θα μεταφέρει στην κυπριακή κυβέρνηση τη θέση ότι η χώρα του θεωρεί ως αναγκαίο στοιχείο για την περιφερειακή σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο τη συνεργασία της με την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Επίσης, ο κ.Λίμπερμαν θα προετοιμάσει την επικείμενη επίσκεψη του Κύπριου προέδρου στο Ισραήλ για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.


σχετικα αρθρα