Παραμένει για δεύτερη χρονιά στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ηγέτης της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και στην τέταρτη ο πάπας Φραγκίσκος. Πέμπτη —και πρώτη γυναίκα— είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά στη λίστα συμπεριλαμβάνεται ο Ιρακινός Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που τον περασμένο Ιούνιο αυτοανακηρύχθηκε "χαλίφης" όλων των μουσουλμάνων του κόσμου, καταλαμβάνοντας την 54η θέση.

Στους 12 "νεοεισερχόμενους" στον κατάλογο για το 2014 βρίσκονται ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι (15ος) και ο πλουσιότερος Κινέζος, ο ιδρυτής του ιστοτόπου ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, Τζακ Μα (30ός).

Από τους 100 ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου, οι 26 είναι Αμερικανοί και οι 19 προέρχονται από χώρες της Ασίας.

Εκτός από την Άγγελα Μέρκελ, στη λίστα περιλαμβάνονται άλλες οκτώ γυναίκες μεταξύ των οποίων και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ που βρίσκεται στην 33η θέση.