Ημέρα ορόσημο είναι η αυριανή για τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, καθώς φτάνει ακριβώς στα μισά της πενταετούς θητείας του.

Ως είθισται, ο Ολάντ θα προχωρήσει σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του αλλά και σε δηλώσεις για το τι σχεδιάζει να κάνει το υπόλοιπο της θητείας του. Ειδικότερα, ο πρόεδρος θα δώσει συνέντευξη σε δημοσιογράφους, ενώ θα απαντήσει και σε ερωτήσεις πολιτών. 

Είναι γνωστή η αποστροφή του Φρανσουά Ολάντ για τέτοιου είδους εκπομπές: Λειτουργεί με άνεση κυρίως στις πιο τυπικές συνεντεύξεις. Αυτή τη φορά όμως υποχώρησε στις πιέσεις των συμβούλων του, για αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα απευθυνθεί στον γαλλικό λαό, ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει την προσοχή του.

Η αυριανή εμφάνιση του Ολάντ, που χαρακτηρίζεται από πολλούς η «τελευταία ευκαιρία επανασύνδεσης με τον λαό», προβλέπεται να διαρκέσει μιάμιση ώρα. Πέρα από τους δύο πολιτικούς ρεπόρτερ που προέρχονται από το τηλεοπτικό κανάλι TF1 (Ζιλ Μπουλό) και το ραδιόφωνο RTL (Ιβ Καλβί) θα συμμετάσχει κι ένας τρίτος δημοσιογράφος.

Πρόκειται για τον Τιερί Ντεμεζιέρ, που είναι γνωστός για τις συνεντεύξεις του επί προσωπικού—και αναμένεται γενικώς πως θα δώσει επιτέλους την ευκαιρία στον Ολάντ να μιλήσει για τον εαυτό του, αποκαθιστώντας πιθανόν μέρος της ζημιάς που του έχει προκαλέσει το βιβλίο της πρώην συντρόφου του Βαλερί Τριερβελέρ.