Για ιστορική διαδικασία που περνάει η περιοχή των Βαλκανίων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βελιγράδι, μιλώντας για εξομάλυνση των σχέσεων των γειτονικών χωρών και η ίδια βούληση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Γαλλία γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η διαδικασία αυτή για την περιοχή και για ολόκληρη των Ευρώπη, αλλά και πως είναι «εύθραυστη», γι' αυτό και επιθυμεί να παρέχει πλήρη στήριξή της, εκτιμά ο γάλλος πρωθυποουργός.

Σημείωσε ακόμα ότι η περιοχή των Βαλκανίων και η Σερβία ποτέ δεν έπαψαν να είναι σημαντικές για τη Γαλλία, καθώς από το 2001, κατά τη Γαλλική Προεδρία της ΕΕ, στη σύνοδο του Ζάγκρεμπ, το ευρωπαϊκό μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων έλαβε την αναγνώριση της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας υπογραμμίζει ότι η Σερβία ως υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρα θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία όταν αναλάβει την προεδρία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Ο Μανουέλ Βαλς υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτικα» ότι η χώρα του θα στηρίξει ενεργά το άνοιγμα έως το τέλος του έτους ενός κεφαλαίου στις διαπραγματεύσεις της Σερβίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση κι αυτό μπορεί να είναι το κεφάλαιο για τον οικονομικό έλεγχο.