Τουλάχιστον 12 άμαχοι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα όταν ελικόπτερα του συριακού καθεστώτος εξαπέλυσαν βαρέλια με εκρηκτικά εναντίον θέσεων των ανταρτών στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η επίθεση αυτή σημειώθηκε στη συνοικία Σάαρ, στην ανατολική πλευρά της πόλης, που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Το Παρατηρητήριο, που εκφράζει φόβους ότι ο οριστικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος, ανέφερε ότι τα ελικόπτερα έριξαν αρχικά ένα βαρέλι και λίγο αργότερα ένα δεύτερο, στο ίδιο σημείο. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση διακρίνονται ασθενοφόρα να φτάνουν στην περιοχή και τραυματιοφορείς να κουβαλούν φορεία μέσα σε πυκνό, άσπρο καπνό. Στο βάθος ακούγονται γυναίκες να ουρλιάζουν.

Οι βομβαρδισμοί με βαρέλια ξεκίνησαν το 2012 και μέχρι σήμερα χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις εκρήξεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τις τελευταίες εβδομάδες όμως έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις στο Χαλέπι, την οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας πριν από την έναρξη του πολέμου, το 2011.

Η Δαμασκός διαψεύδει ότι χρησιμοποιεί βαρέλια με εκρηκτικά και υποστηρίζει ότι η πολεμική αεροπορία του καθεστώτος πλήττει μόνο τους «τρομοκράτες».

TAGS