Την κατεδάφιση των σπιτιών των υπαιτίων για τις επιθέσεις την ανατολική Ιερουσαλήμ διέταξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου

Η απόφαση που πρέπει να εγκριθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, ελήφθη χθες Πέμπτη βράδυ στη διάρκεια των διαβουλεύσεων που είχε ο Νετανιάχου με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ.

Πάντως η απόφαση δεν ισχύει για τα σπίτια των δραστών των τριών επιθέσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων. Σε δύο από αυτές Παλαιστίνιοι οδηγοί έριξαν τα αυτοκίνητά τους εναντίον πεζών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ενώ στην τρίτη ένας Παλαιστίνιος αποπειράθηκε να δολοφονήσει μια προσωπικότητα της υπερθνικιστικής εβραϊκής δεξιάς που διεκδικεί για τους εβραίους το δικαίωμα να προσεύχονται στην Πλατεία των Τεμενών.

Σοβαρά επεισόδια 

Στο μεταξύ εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν και σήμερα με Ισραηλινούς αστυνομικούς ρίχνοντάς τους πέτρες και βόμβες μολότοφ κοντά σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην ανατολική Ιερουσαλήμ, που βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της προσευχής της Παρασκευής.

Περισσότεροι από 1.300 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για προληπτικούς λόγους στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την Παλιά Πόλη, επεσήμανε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Παλιά Πόλη και τα περίχωρά της ήταν ήρεμα, όμως βίαια επεισόδια ξέσπασαν πιο βόρεια μετά την προσευχή.