current views are: 1

8 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:42

Ο αιγυπτιακός Τύπος για τη Σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

Στη σημερινή Σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου με επίκεντρο τα ενεργειακά, τον τουρισμό, αλλά και τις τουρκικές προκλήσεις αναφέρεται ο αιγυπτιακός Τύπος.

Δημοσίευση 09:42’
αρθρο-newpost

Στη σημερινή Σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου με επίκεντρο τα ενεργειακά, τον τουρισμό, αλλά και τις τουρκικές προκλήσεις αναφέρεται ο αιγυπτιακός Τύπος.

Στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου που πραγματοποείται στο Κάιρο, με επίκεντρο τα ενεργειακά, τον τουρισμό, αλλά και τις τουρκικές προκλήσεις αναφέρεται ο αιγυπτιακός Τύπος.

 Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για την αποκατάσταση της ισορροπίας στη Μεσόγειο» η εφημερίδα «Al-Gomhuria» κάνει λόγο για περαιτέρω συνεργασία των τριών χωρών σε φυσικό αέριο και τουρισμό, ενώ σημειώνει ότι θα υπάρξει συζήτηση για τα θαλάσσια σύνορα, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των τουρκικών βλέψεων, επικαλούμενη μάλιστα σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής της Egyptian United Nations Association, Πρέσβεως Nabil Badr.

 Η εφημερίδα Al-Dostour γράφει: «Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, για την αντιμετώπιση των τουρκικών πειρατικών πράξεων για το αέριο της Μεσογείου», η οποία τονίζει ότι η τριμερής θα ασχοληθεί και με τους τρόπους αντιμετώπισης των τουρκικών ερευνών για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο.

 Σημειώνει επίσης τις κατηγορίες τουρκικής ιστοσελίδας, ότι η Κύπρος εργάζεται για την εμβάθυνση των διαφορών μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας, ειδικότερα μετά τις ειδήσεις για εξαγωγή φυσικού αερίου από την Κύπρο προς την Αίγυπτο.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αιγυπτιακά ΜΜΕ προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή «Σύνοδο Ενέργειας», την οποία αντιμετωπίζουν ως προάγγελο περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών στον ενεργειακό τομέα.


σχετικα αρθρα