Ενδέχεται να μην εντοπιστούν και να ανασυρθούν όλες οι σοροί των επιβατών του αεροπλάνου της Malaysia Airlines, που καταρρίφθηκε τον Ιούλιο, ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία.

«Δε μπορούμε να πούμε σήμερα με βεβαιότητα (…) πότε και ακόμα και εάν θα μπορέσουμε να περισυλλέξουμε τα πτώματα των 9 τελευταίων (θυμάτων) όμως κάνουμε ό,τι μπορούμε, σε συνεννόηση με τις αρχές εδώ, προκειμένου να το καταφέρουμε», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μπερτ Κέντερς. 

«Σήμερα στείλαμε (προς τις χώρες προέλευσης των θυμάτων) 5 φέρετρα επιπλέον στα οποία έχουν τοποθετηθεί ανθρώπινα υπολείμματα» ανέφερε ο κυβερνήτης του Χαρκόβου, Ιγκόρ Μπαλούτα.

Ο Κέντερς δήλωσε ότι «είναι πεπεισμένος» ότι στο μέλλον θα μπορέσουν να περισυλλέξουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και να τα επαναπατρίσουν όμως εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι αδύνατο να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτό εξαιτίας της ευμετάβλητης κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Άμστερνταμ- Σίπχολ με κατεύθυνση την Κουάλα Λουμπούρ και έχασαν τη ζωή τους 298 άνθρωποι, τα 2/3 εκ των οποίων ήταν Ολλανδοί υπήκοοι.