Στρατιωτικές ενισχύσεις σε βαρέα όπλα κατευθύνονταν σήμερα προς το Ντονέτσκ.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία είδαν φάλαγγα από έξι άρματα μάχης και δύο τεθωρακισμένα οχήματα να κινούνται στην περιοχή του Σαχτάρσκ επί της οδικής αρτηρίας που οδηγεί στο Ντονέτσκ. Στο ύψος της Μακίφκα, οι δημοσιογράφοι είδαν φάλαγγα 15 φορτηγών χωρίς πινακίδες, το καθένα από τα οποία μετέφερε ένα κανόνι των 122 mm, να κατευθύνεται προς το Ντονέτσκ, όπου πυρά πυροβολικού ακούγονταν και την περασμένη νύκτα.

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία επιδεινώθηκε ξαφνικά μετά τις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου στις περιοχές των αυτονομιστών, οι οποίες έθεσαν σε αμφισβήτηση τις ειρηνευτικές συμφωνίες που υπογράφηκαν τον Σεπτέμβριο

Την ίδια ώρα, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ χαρακτήρισε "σοβαρή" την κατάσταση στην Ουκρανία και κάλεσε όλες τις πλευρές να τηρήσουν τη συμφωνία εκεχειρίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Καζακστάν, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, σημείωσε ότι προτίθεται, μετά την επιστροφή του απόψε στο Βερολίνο, να συζητήσει το θέμα με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.