Κυβέρνηση... κατηγορουμένων. Στο νέο υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας υπάρχουν πολιτικοί που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για εγκλήματα όπως υποκίνηση σε πόλεμο, απάτη, απόπειρα βιασμού. 

Και όπως είναι απολύτως φυσικό, τα ΜΜΕ στην Ινδία αφήνουν σοβαρότατες αιχμές για τις επιλογές του πρωθυπουργού Ναρέντα Μόντι

Ειδικότερα, επτά από τους 21 νέους υπουργούς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διάφορα εγκλήματα, γεγονός που σημαίνει ότι σχεδόν το ένα τρίτο από τα 66 μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι υπόδικα, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ.

Τουλάχιστον πέντε υπουργοί κατηγορούνται για σοβαρά εγκλήματα, όπως βιασμός και συμμετοχή σε ταραχές.

Ο υπουργός Οικονομικών Αρούν Τζέιτλι δήλωσε πάντως ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι στο υπουργικό συμβούλιο συμμετέχουν εγκληματίες «είναι εντελώς αβάσιμος» καθώς όπως είπε, «πρόκειται για κατηγορίες και όχι για εγκλήματα».

Ο Ραμ Σανκάρ Κατερία, υφυπουργός Παιδείας κατηγορείται για περισσότερα από 20 αδικήματα, μεταξύ αυτών απόπειρα ανθρωποκτονίας και της υποκίνηση θρησκευτικού και φυλετικού μίσους.

Ο Χανσράτζ Γκανγκαράμ Αχίρ, υφυπουργός Χημικών και Λιπασμάτων, κατηγορείται για περίπου 20 αδικήματα, μεταξύ αυτών ότι σκόπευε να εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της Ινδίας, για εκφοβισμό και συνέργεια σε στάση.

Ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα, ο Αμίτ Σαχ, στενός συνεργάτης του Μόντι κατηγορείται ότι διέταξε την αστυνομία να προχωρήσει σε τρεις εξωδικαστικές εκτελέσεις και ότι διηύθυνε μια συμμορία εκβιαστών, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών στο κρατίδιο Γκουτζάρατ υπό τον Μόντι, περίπου μία δεκαετία νωρίτερα.

Ο ίδιος ο Σαχ αρνείται τις κατηγορίες, αν και δικάζεται στη Μουμπάι.