Περίπου 600 άτομα, κυρίως μέλη αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων, έλαβαν μέρος χθες στις Βρυξέλλες σε διαδήλωση «ενάντια στον ρατσισμό και την Ακροδεξιά».

Ανάμεσα στις οργανώσεις που συμμετείχαν, ήταν το Blockbuster, η νεολαία του συνδικάτου FGTB και η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης με την Ελλάδα που αντιστέκεται».

Όπως αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους το πρακτορείο BELGA και ο κρατικός 

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες του πρακτορείου BELGA και του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RTBF, o βασικός ομιλητής Τόμας Ενγκλερτ, της οργάνωσης «Όργανωμένοι και Μαχητικοί Νέοι- JOC», υπενθύμισε τις δολοφονίες νέων αντιφασιστών στη Γαλλία ( Κλεμάν Μερίκ) και στην Ελλάδα (Παύλος Φύσσας), λέγοντας τα εξής:

«Πρέπει να σταματήσουμε την άνοδο της άκρας δεξιάς, πριν γίνει υπερβολικά ισχυρή. Βλέπουμε ότι στην Ελλάδα η αποδοχή αυτών των ιδεολογιών πολλαπλασιάζει τη βία στην κοινωνία. Έχουμε σήμερα μέλη της (βελγικής) κυβέρνησης, οι οποίοι θεωρούν τη συνεργασία με τους Ναζί ανεκτή. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Η πρόσφατη εθνική διαδήλωση έδειξε ότι η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου είναι έτοιμη να κινητοποιηθεί, για μία διαφορετική κοινωνία και ότι οι προσπάθειες διείσδυσης της ακροδεξιάς φέρνουν βία».