Διαδήλωση κατά του ρατσισμού και της ακροδεξιάς στις Βρυξέλλες

Διαδήλωση κατά του ρατσισμού και της ακροδεξιάς στις Βρυξέλλες

Περίπου 600 άτομα, κυρίως μέλη αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων, έλαβαν μέρος χθες στις Βρυξέλλες σε διαδήλωση «ενάντια στον ρατσισμό και την Ακροδεξιά».

Ανάμεσα στις οργανώσεις που συμμετείχαν, ήταν το Blockbuster, η νεολαία του συνδικάτου FGTB και η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης με την Ελλάδα που αντιστέκεται».

Όπως αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους το πρακτορείο BELGA και ο κρατικός 

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες του πρακτορείου BELGA και του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RTBF, o βασικός ομιλητής Τόμας Ενγκλερτ, της οργάνωσης «Όργανωμένοι και Μαχητικοί Νέοι- JOC», υπενθύμισε τις δολοφονίες νέων αντιφασιστών στη Γαλλία ( Κλεμάν Μερίκ) και στην Ελλάδα (Παύλος Φύσσας), λέγοντας τα εξής:

«Πρέπει να σταματήσουμε την άνοδο της άκρας δεξιάς, πριν γίνει υπερβολικά ισχυρή. Βλέπουμε ότι στην Ελλάδα η αποδοχή αυτών των ιδεολογιών πολλαπλασιάζει τη βία στην κοινωνία. Έχουμε σήμερα μέλη της (βελγικής) κυβέρνησης, οι οποίοι θεωρούν τη συνεργασία με τους Ναζί ανεκτή. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Η πρόσφατη εθνική διαδήλωση έδειξε ότι η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου είναι έτοιμη να κινητοποιηθεί, για μία διαφορετική κοινωνία και ότι οι προσπάθειες διείσδυσης της ακροδεξιάς φέρνουν βία».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο