Από όλα τα αξιώματα του παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής της γαλλόφωνης κοινότητας του Βελγίου καθώς κατηγορείται για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Ο Ζαν-Σαρλ Λουπερτό ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Belga, μετά τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει την Κυριακή για την υπόθεση αυτή. Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, κατηγορείται για επιδειξιομανία σε ένα βενζινάδικο στον αυτοκινητόδρομο του Σπι.

Ο 40χρονος Λουπερτό ανέφερε ότι παραιτείται από τη θέση του προέδρου του Κοινοβουλίου της Ομοσπονδίας Βαλονίας - Βρυξελλών και από τη θέση του δημάρχου της κοινότητας Σαμπρεβίλ προκειμένου να ασχοληθεί με την υπεράσπισή του με ηρεμία και επειδή οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει βλάπτουν την καλή λειτουργία των θεσμών αυτών.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Ναμίρ ο Λουπερτό, ένας ανερχόμενος πολιτικός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βαλονίας, θεωρείται ύποπτος για προσβολή της δημοσίας αιδούς μετά από τέσσερις μηνύσεις που κατατέθηκαν εναντίον του από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2014.