Συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την οποία συζήτησαν για την Ουκρανία, το Ιράν και τη Συρία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

"Σε τρεις διαφορετικές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, για περίπου 15 με 20 λεπτά συνολικά, ο πρόεδρος Ομπάμα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο Πούτιν", δήλωσε η Μπερναντέτ Μίχαν, εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) "αφορούσαν το Ιράν, τη Συρία και την Ουκρανία", πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Σε ενημέρωση του Τύπου στο Πεκίνο σήμερα το πρωί ο Μπεν Ροντς, σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα, τόνισε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να "είναι βαθύτατα ενοχλημένες από τις ενέργειες της Ρωσίας".

"Υπάρχει ο οδικός χάρτης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός του Μινσκ και πρέπει να τηρείται", πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι αν ο Ομπάμα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πούτιν, θα ήθελε να τονίσει "την ανάγκη της επιστροφής στην παρούσα συμφωνία".