Νέους ισχυρισμούς για είσοδο ρώσων μαχητών στην ανατολική Ουκρανία διατύπωσε η κυβέρνηση στο Κίεβο.

«Ρώσοι μισθοφόροι ενισχύουν τις δυνάμεις (των ανταρτών) κοντά στη γραμμή των συνόρων» είπε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Αντρίι Λισένκο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Κίεβο.

Το σφυροκόπημα περιοχών γύρω από το Ντονέτσκ, το βασικότερο προπύργιο των ανταρτών, και οι ανταλλαγές πυρών πυροβολικού σε άλλες περιοχές πλήττουν εκ νέου την εκεχειρία που έχει ήδη παραβιαστεί καθώς από τη μια το Κίεβο κάνει λόγο για διελεύσεις ρωσικών εξοπλισμών και στρατευμάτων και από την άλλη οι αυτονομιστές καταγγέλλουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μια νέα επίθεση.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι αντάρτες έχουν ενισχύσει τις θέσεις τους γύρω από το λιμάνι της Μαριούπολης στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι οχηματοπομπές φορτηγών μεταφέρουν βαρύ οπλισμό και εφόδια στην ανατολική Ουκρανία από τη Ρωσία και απηύθυνε έκκληση περί σεβασμού των διεθνών συνόρων, όπως δήλωσε σήμερα ο πτέραρχος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ Φίλιπ Μπρίντλοβ, ο στρατιωτικός διοικητής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

«Υλικά, εξοπλισμοί, οπλικά συστήματα, εφόδια εξακολουθούν να μεταφέρονται στην ανατολική Ουκρανία. Τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί η μεταφορά» και άλλων φορτίων, σημείωσε ο Μπρίντλοβ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και σε δύο άλλα πρακτορεία ειδήσεων στη βάση του Βορειοατλαντικού Συμφώνου κοντά στη Νάπολη.