Οι μεξικανικές αρχές ανακρίνουν αστυνομικούς σχετικά με τον πυροβολισμό μιας 14χρονης Αμερικανίδας, στην πόλη Ρεϊνόσα του Τέξας κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. Το κορίτσι δέχτηκε πυρά κατά τη διάρκεια υψηλών ταχυτήτων καταδίωξης, ανακοίνωσε την Τρίτη η τοπική κυβέρνηση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, η κοπέλα διανύει τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα αργά το βράδυ της Κυριακής κοντά στη γέφυρα που συνδέει τη Ρεϊνόσα του Μεξικού με τις ΗΠΑ, όταν η 14χρονη μαζί με έναν φίλο της έφυγαν με φορτηγάκι από το χώρο στάθμευσης ενός παντοπωλείου, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην πολιτεία Ταμαουλίπας. 

Όπως αναφέρεται, οι αστυνομικοί διέταξαν τον οδηγό να κάνει στην άκρη κάτι που αυτός αγνόησε και αντ΄ αυτού επιτάχυνε το όχημά του. Στη συνέχεια, στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν το όχημα οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου, μόλις όμως το προσέγγισαν διαπίστωσαν ότι ο οδηγός είχε εξαφανιστεί και στο κάθισμα βρισκόταν τραυματισμένη η νεαρή κοπέλα. Η 14χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν κινδύνευε η ζωή της ίδιας ή του αγέννητου παιδιού της. 

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε διάστημα λίγων ημερών στο οποίο εμπλέκονται Αμερικανοί πολίτες. Στις αρχές του Νοεμβρίου, η αστυνομία του Μεξικού ανακάλυψε τις σορούς 3 αδελφών, οι οποίοι είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι, ενώ τα χέρια και τα πόδια τους ήταν δεμένα. Τα πτώματα των ανδρών, ηλικίας μεταξύ 21 και 26 ετών, ανακαλύφθηκαν στην πόλη Ματαμόρος κοντά στα σύνορα με το Τέξας. Οι γονείς των νέων είπαν ότι αστυνομικοί εμπλέκονταν στη δολοφονία των παιδιών τους, επικαλούμενοι δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων.