Τελικά το διπλωματικό επεισόδιο στο Βελιγράδι ήταν μόνο η αρχή! Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη Σερβία και κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Έντι Ράμα κάνοντας τον απολογισμό του ταξιδιού του επανέλαβε πως «όσο πιο γρήγορα αναγνωρίσει η Σερβία, το νεοσύστατο κράτος τόσο πιο γρήγορα θα απελευθερωθεί από ένα βάρος».

Ο Έντι Ράμα ερωτήθηκε και για το επεισόδιο με τον Σέρβο ομόλογό του για το θέμα του Κοσόβου, και αν αποδείχθηκε δίχως «μπέσα» εφ' όσον είχαν συμφωνήσει να μην αναφερθούν δημοσίως στο θέμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν παραβίασε την εμπιστοσύνη του Σέρβου πρωθυπουργού, και ούτε τον όρο «μπέσα» εφ' όσον, όπως είπε, «στη Σερβία δεν υπάρχει η έννοιά της».

Το άνοιγμα του νέου κεφαλαίου, σύμφωνα με τον Έντι Ράμα εξυπηρετεί γενιές που θέλουν να ζήσουν σε συνθήκες ειρήνης, αλλά πρόσθεσε ότι «θα χρειαστεί χρόνος για δημιουργηθεί μια αληθινή φιλία με τη Σερβία».

«Ήμασταν εντελώς ήρεμοι σε μια αποστολή που δεν ήταν καθόλου εύκολη, για να σπάσουμε τους παγετώνες από δεκαετίες πολέμων, συγκρούσεων και διαφορών στην καρδιά της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Ράμα.