Το Κάνσας, ύστερα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, έγινε η 33η αμερικανική πολιτεία στην οποία επιτρέπεται στα  ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρεύονται.

Σε μια πολυαναμενόμενη απόφαση, επτά από τους εννέα ανώτατους δικαστές απέρριψαν το αίτημα της πολιτείας του Κάνσας να αποκλείσει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην πολιτεία αυτή. Η απόφαση τίθεται σε άμεση ισχύ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώνει έτσι την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή που ακυρώνει την απαγόρευση των γάμων αυτών στη νομοθεσία του Κάνσας. Μόνο δύο υπερσυντηρητικοί δικαστές, ο 'Αντονιν Σκάλια και ο Κλάρενς Τόμας τάχθηκαν κατά, όπως αναφέρει η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση Ομπάμα είχε ανακοινώσει ότι ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φίλου αναγνωριζόταν πλέον σε 32 από τις 50 πολιτείες, όπως και στην Περιφέρεια της Ουάσινγκτον.

Αν το Κάνσας μπορεί ακόμη να ασκήσει προσφυγή σε εφετείο, είναι ελάχιστα πιθανό αυτή να γίνει δεκτή, καθώς το δικαστήριο έχει ήδη απορρίψει όμοιες προσφυγές από δύο άλλες πολιτείες, την Οκλαχόμα και τη Γιούτα.