Ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε δύο Κινέζες ηλικίας 46 και 37 χρονών αντίστοιχα, οι οποίες παραδέχθηκαν ότι διατηρούσαν οίκο ανοχής.

Σύμφωνα με το philenews.com επιβλήθηκαν ποινές ενός μηνός και οκτώ μηνών, αντίστοιχα. Η διαφοροποίηση των ποινών κρίθηκε αναγκαία από τη Δικαστή Φάνη Καπετάνιου, γιατί η δεύτερη κατηγορούμενη είχε παραδεχθεί επίσης κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα και για το ότι ήταν παράνομη μετανάστρια.

Το δικαστήριο έλαβε πάντως υπόψην προσωπικές συνθήκες που οδήγησαν τις κατηγορούμενες στη διάπραξη των αδικημάτων.  

Η πρώτη κατηγορούμενη όταν χώρισε με τον συμπατριώτη σύζυγό της παντρεύτηκε Άγγλο με τον οποίο πήγαν στην Κύπρο για μόνιμη παραμονή. Όμως, το 2012 ο σύζυγός της πέθανε λόγω προβλημάτων υγείας και παρόλο που ήταν πολύ εύπορος άφησε όλη την περιουσία του στα παιδιά που είχε αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο, αφήνοντας την κατηγορούμενη εκτεθειμένη. Η 37χρονη έχει άδεια παραμονής μέχρι το 2016 και σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μ. Ορφανίδη αναγκάστηκε να αναμιχθεί στον οίκο ανοχής ώστε να μπορέσει να επιβιώσει οικονομικά.  

Η δεύτερη κατηγορούμενη βρισκόταν στην Κύπρο παράνομα και απελάθηκε τον Απρίλιο του 2014 μετά από έκτιση ποινής φυλάκισης που της επιβλήθηκε, όμως επέστρεψε και πάλι τρεις μήνες αργότερα μέσω των κατεχομένων. Πήγε στην Κύπρο το 2001 ως φοιτήτρια, διέκοψε τις σπουδές της και εργάστηκε ως οικιακή βοηθός. Το 2005 παντρεύτηκε με Τουρκοκύπριο, όμως ο γάμος της λύθηκε τέσσερα χρόνια μετά, οπότε η κατηγορούμενη επέστρεψε στη χώρα της.

Το 2011 ήρθε στην Κύπρο μέσω των κατεχομένων και συνελήφθη, καταδικάστηκε και απελάθηκε, για να επιστρέψει τον Ιούλιο του 2014 πάλι από τα κατεχόμενα. Ισχυρίστηκε ότι είχε έρθει για να βοηθά την πρώην πεθερά της και όταν αυτή απεβίωσε ο πρώην σύζυγός της δεν την ήθελε κι έτσι πέρασε στις ελεύθερες περιοχές.