"Γη της Επαγγελίας" έχει αποδειχθεί για τους εύπορους Κινέζους η Αυστραλία και ειδικότερα η Βικτώρια, η οποία έχει δει τη μεγαλύτερη, μέχρι τώρα, επιδρομή επενδυτών οι οποίοι προσβλέποντας σε άδεια κατοικίας έχουν διαθέσει 2,1 δισ. σε επενδύσεις, επιχειρήσεις και μετοχές τα τελευταία δύο χρόνια.

Ειδικότερα, το λιγότερο 436 εύποροι Κινέζοι και μερικοί από το Χονγκ Κονγκ, Νότια Αφρική, Ιαπωνία και Μαλαισία, υποσχόμενοι να διαθέσουν το λιγότερο 5 εκατ. δολάρια έκαστος στην αυστραλιανή οικονομία, έχουν εξασφαλίσει άδεια εγκατάστασης στη χώρα, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα Significant Investment Visa.

Πάνω από τους μισούς, έχουν εγκατασταθεί στη Βικτώρια, η δε πολιτειακή κυβέρνηση προώθησε 825 προσκλήσεις σε εύπορους Κινέζους, προσκαλώντας τους να επενδύσουν στη Βικτώρια.

Πλούσιοι ξένοι επενδυτές, οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν άμεσα στην Αυστραλία και να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν άδεια μόνιμης εγκατάστασης στη χώρα μετά τέσσερα χρόνια, μπορούν να επενδύσουν σε ακίνητα, μετοχές και επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ, καθ' οδόν να δώσουν νέα ώθηση στην αυστραλιανή οικονομία βρίσκονται 2.8 δισ. δολάρια από υψηλά ιστάμενους εύπορους επιχειρηματίες, οι οποίοι επίσης θέλουν να ζήσουν στην Αυστραλία.

Σημειώνεται ότι όλες οι άδειες των ξένων επενδυτών που υπάγονται σ' αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να εγκριθούν και από την κυβέρνηση της πολιτείας στην οποία ενδιαφέρονται να ζήσουν.