Συνεχίζονται οι αψιμαχίες στην ανατολική Ουκρανία όπως και η ανταλλαγή κατηγοριών ανάμεσα σε αντάρτες και Κίεβο. 

Ρίψη όλμου στάθηκε υπαίτια για το θάνατο ενός κοριτσιού στο Λουγκάνσκ,  δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο.

«Οι μαχητές της αυτοανακηρυγμένης δημοκρατίας του Λουγκάνσκ οι οποίοι είχαν λάβει θέσεις στο Σλοβιανοσέρμπσκ έπληξαν με ένα ολμοβόλο το χωριό Τριοχιζμπένκα. Ένα κοριτσάκι πέντε ετών σκοτώθηκε, η μητέρα του τραυματίστηκε πολύ σοβαρά», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ λόγο για μια απώλεια στις τάξεις του στρατού.

Το χωριό Τριοχιζμπένκα, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο δυνάμεων πιστών στο Κίεβο, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τις θέσεις των ανταρτών.

Ο θάνατος του κοριτσιού και ο τραυματισμός της μητέρας του σημειώθηκε καθώς μετέβαιναν σε ένα νοσοκομείο, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής, ο Γκενάντι Μόσκαλ, ο οποίος παραμένει πιστός στο Κίεβο.

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, η οποία ελέγχεται από τους αυτονομιστές αντάρτες, επιδεινώνεται τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που εγείρει φόβους περί επανόδου της περιοχής σε έναν γενικευμένο πόλεμο, ιδίως μετά την είσοδο αρμάτων μάχης και στρατευμάτων από τη Ρωσία που το NATO υποστήριξε ότι έχει επιβεβαιώσει. 

Η Μόσχα —η οποία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της στη σύρραξη που κατά τους υπολογισμούς του ΟΗΕ έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.000 ανθρώπους από τα μέσα του Απριλίου— διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές.