current views are: 2

15 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:21

Γκάφα στην Κύπρο: Έδωσαν χάρη σε βιαστή κρατουμένου!

Σε ολίσθημα οδήγησε η έλλειψη συνενόησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Αστυνομίας και Κεντρικών Φυλακών της Κύπρου.

Δημοσίευση 14:21’
αρθρο-newpost

Σε ολίσθημα οδήγησε η έλλειψη συνενόησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Αστυνομίας και Κεντρικών Φυλακών της Κύπρου.

Σε ολίσθημα οδήγησε η έλλειψη συνεννόησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Αστυνομίας και Κεντρικών Φυλακών της Κύπρου.

Σύμφωνα με το kathimerini.com.cy αφέθηκε να διαφύγει και μάλιστα με προεδρική χάρη, αδίστακτος βιαστής, όπως μετέδωσε το ΡΙΚ. 

Πρόκειται για έναν από τους πέντε κατηγορούμενους για το βιασμό 23χρονου Ρουμάνου στις Κεντρικές Φυλακές, υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Κύπρο τον περασμένο Ιανουάριο.

Το όνομά του βιαστή είχε συμπεριληφθεί από λάθος σε λίστα κατάδικων στους οποίους δόθηκε προεδρική χάρη τον Αύγουστο με βάση τη συνήθη πρακτική που εφαρμόζεται για κρατούμενους που έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους και για σκοπούς αποσυμφόρησης των Κεντρικών Φυλακών.

Όλα αποκαλύφθηκαν όταν ετοιμαζόταν το κατηγορητήριο για την υπόθεση που θα εκδικαζόταν στο Κακουργιοδικείο στις 8 Οκτωβρίου.

Η Νομική Υπηρεσία εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης αφού μετά την αποφυλάκισή του ο δράστης φέρεται να μετέβη στη Ρουμανία.

Ο βιασμός του νεαρού κρατούμενου είχε προκαλέσει την οργή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο και σε δηλώσεις είχε προειδοποιήσει ότι θα πέσουν κεφάλια.

 


σχετικα αρθρα