Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ξάφνιασε τον γερμανό τραγουδιστή της ροκ Καμπίνο όταν του τηλεφώνησε για να του ζητήσει συγγνώμη επειδή το συντηρητικό της κόμμα, οι Χριστιανοδημοκράτες χρησιμοποίησε ένα δημοφιλές ροκ τραγούδι του με τίτλο "Tage wie diese" στο πάρτυ που έκανε για την επανεκλογή του το 2013.

Σε αποσπάσματα της αυτοβιογραφίας του, τα οποία δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό Der Spiegel, ο τραγουδιστής του γερμανικού ροκ-πανκ συγκροτήματος Die Toten Hosen αναφέρει ότι στο παρελθόν είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι πολιτικά κόμματα χρησιμοποιούν παραποιημένο το τραγούδι του στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν τον ενοχλεί ο κόσμος να το τραγουδάει σε εορταστικές εκδηλώσεις.

"Αγαπητέ κύριε Καμπίνο, σας κάλεσα επειδή το βράδυ των εκλογών διαλύσαμε το τραγούδι σας. Μην ανησυχείτε: δεν πρόκειται να είναι ο επόμενος ύμνος της CDU. Αλλά είναι ένα πολύ όμορφο τραγούδι αυτό που έχετε γράψει. Σταματήσαμε να παίζουμε το τραγούδι σας στις προεκλογικές μας συγκεντρώσεις έπειτα από τα παράπονα που εκφράσατε. Αλλά είπατε ακόμη ότι, σε γενικές γραμμές, δεν σας ενοχλεί να παίζεται το τραγούδι σε εορτασμούς", είπε στο τηλέφωνο η Μέρκελ στον Καμπίνο.