Ο υιός Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επικρατήσει επί των εξεγερμένων που φιλοδοξούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση και ότι ένα νέο Σύνταγμα είναι έτοιμονα τεθεί σε ισχύ αμέσως μόλις καταπνίγει η στάση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Ντουμπάι μετέδωσε πως ο Σάιφ αλ Ισλάμ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Λιβύης, κατηγόρησε την επαναστατική κυβέρνηση της Βεγγάζης ότι έχει ως ελατήρια «την εξουσία και τον πλούτο από το πετρέλαιο».

«Η Λιβύη δεν πρόκειται να επιστρέψει σε εκείνο που ήταν κάποτε. Η εποχή της πρώτης Τζαμαχιρίγια (λαϊκής δημοκρατίας) έχει παρέλθει και έχει προετοιμασθεί ένα προσχέδιο Συντάγματος», μεταδίδει το Αλ Αραμπίγια επικαλούμενο τις δηλώσεις του Σάιφ αλ Ισλάμ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κατάσταση μεταβάλλεται υπέρ του συστήματος της Λιβύης, μεταδίδει το Αλ Αραμπίγια. Ο ίδιος τόνισε πως ο πατέρας του «θα επικρατήσει» των ανταρτών.

Παρά τις αδιάλειπτες αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ κατά των κυβερνητικών δυνάμεων για την προστασία των πολιτών, οι δυνάμεις των ανταρτών έχουν επιτύχει ισχνή πρόοδο στην προέλασή τους κατά της πρωτεύουσας Τρίπολης, προπύργιο του Καντάφι.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν σήμερα "πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους" νοτιοδυτικά της λιβυκής πρωτεύουσας, στην περιοχή Μπιρ αλ Γάναμ, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαμαχιρίγια.