Ποσοστό 54,66% εξασφαλίζει ο νικητής του β' γύρου των χθεσινών προεδρικών εκλογών στη Ρουμανία Κλάους Γιοχάνις, με καταμετρημένο το 96,5% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε, σήμερα το πρωί, στη δημοσιότητα το Κεντρικό Εκλογικό Γραφείο της χώρας.

Ο αντίπαλος του Κλάους Γιοχάνις, πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα, συγκέντρωσε ποσοστό 45,33%, που αντιστοιχεί σε 5.081.479 ψήφους έναντι 6.126.024 του νικητή.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη μεταξύ των νέων ψηφοφόρων, των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων και της μεγάλης ρουμανικής διασποράς οι ψήφοι των οποίων έκλιναν αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ του Κλάους Γιοχάνις.

Ο Βίκτορ Πόντα, 42 ετών, ο οποίος είχε επικρατήσει στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και οι δημοσκοπήσεις του έδιναν προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπάλου του στον δεύτερο γύρο, απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του από την πρωθυπουργία, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να εκπληρώνει το χρέος του προς τη χώρα.

Αυτή η νίκη δεν είναι δική μου, είναι δική σας, τών Ρουμάνων! Μαζί, έχουμε δείξει, κατά τη διάρκεια των τελευταίων αυτών μηνών, ότι δεν υπάρχει τίποτα το ακατόρθωτο, ότι όλα μπορούν να επιτευχθούν με πίστη και αποφασιστικότητα. Μέσα από εσάς, η Ρουμανία βρήκε τη δύναμη να γίνει καλά. Σας χρειάζομαι, καθώς η δική μας Ρουμανία ξεκινά τώρα! έγραψε, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο Κλάους Γιοχάνις στην προσωπική του σελίδα στο  Facebook.