ΔΙΕΘΝΗ

Η εισαγγελία του ICTY δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απελευθέρωσης του Σέσελι

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2014, 22:01 / Ανανεώθηκε 17 Νοεμβρίου 2014, 16:50
Η εισαγγελία του ICTY δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απελευθέρωσης του Σέσελι
Facebook Twitter Whatsapp

Η γενική εισαγγελία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης προσωρινής αποφυλάκισης του αρχηγού του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS), Βόισλαβ Σέσελι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η γενική εισαγγελία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης προσωρινής αποφυλάκισης του αρχηγού του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS), Βόισλαβ Σέσελι, αν και θα μπορούσε, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του δικαστηρίου, Σερζ Μπράμερτς και ανέφερε ότι ένας από τους λόγους είναι ότι η εισαγγελία δεν έχει πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία.

Απαντώντας στην ερώτηση, αν θεωρεί δίκαιο και ορθό να κρατούνται κατηγορούμενοι πάνω από 10 χρόνια χωρίς να απαγγέλλεται απόφαση, ο κ. Μπράμερτς δήλωσε στην εφημερίδα "Βέτσερνιε Νόβοστι" του Βελιγραδίου, ότι στόχος του δικαστηρίου δεν ήταν ποτέ "οποιαδήποτε δίκη να διαρκέσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα", αλλά είναι γεγονός ότι ο Βόισλαβ Σέσελι δεν διευκόλυνε τα πράγματα και ότι μόνος του προκάλεσε πολλές καθυστερήσεις, "δηλαδή διακοπές της δίκης, επειδή δημοσιοποιούσε ονόματα προστατευόμενων μαρτύρων, γι αυτό τρεις φορές καταδικάστηκε".

"Ωστόσο,τα επεισόδια αυτά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση. Είναι γεγονός ότι το δικαστήριο, με κριτική ματιά, εξετάζει τις ελλείψεις σε αυτή την υπόθεση" ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας.

Σε ό,τι αφορά το ICTY, ο κ. Μπράμερτς είπε ότι το δικαστήριο θα πρέπει να περατώσει το έργο του έως το 2017.