Την παραίτησή του ανακοίνωσε πως θα υποβάλει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, Τεόντορ Μελεσκάνου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 10 Νοεμβρίου.

"Δεν μπόρεσαν όλοι οι Ρουμάνοι πολίτες στο εξωτερικό να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα (στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την περασμένη Κυριακή) και κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Εφ' όσον ζούμε σε μία χώρα στην οποία κανένας δεν είναι πρόθυμος να αναλάβει ευθύνες και το μόνο μέλημα είναι η μετάθεση ευθύνης από το ένα πρόσωπο στο άλλο, ως έντιμος άνθρωπος, παίρνω την ευθύνη και θα υποβάλω την παραίτησή μου από υπουργός Εξωτερικών στη σημερινή συνάντηση της κυβέρνησης" ανακοίνωσε ο κ. Μελεσκάνου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο Τεοντόρ Μελεσκάνου τόνισε ότι κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι όλοι οι Ρουμάνοι πολίτες που πήγαν στα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό δεν μπόρεσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

"Λυπάμαι για τις ελλείψεις αυτές κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας και θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη απ' όλους τους Ρουμάνους πολίτες, οι οποίοι έδειξαν καταπληκτικό πολιτικό πνεύμα κατά την παραμονή τους σε ουρές για ώρες για να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους, και για ορισμένους από αυτούς, όλα αυτά ήταν μάταια" δήλωσε ο κ. Μελεσκάνου.

Οι πολίτες δεν ευθύνονται για τα όσα συνέβησαν στα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό, αιτία είναι "η ακαμψία του υφιστάμενου νομικού πλαισίου" πρόσθεσε.

"Κύριο προσωπικό μου συμπέρασμα είναι ότι ο νόμος αρ. 370/2004 στην τρέχουσα μορφή του δεν ταιριάζει πλέον στη δημογραφική πραγματικότητα και στις τάσεις ελεύθερης κυκλοφορίας, ιδιαίτερα σε όλη την Ευρώπη. Εάν δεν τροποποιήσουμε αυτόν τον νόμο, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα σύγχρονο μηχανισμό ψηφοφορίας προσαρμοσμένο στο μεγάλο αριθμό των Ρουμάνων πολιτών που ζουν έξω από τα σύνορα της Ρουμανίας ... δεν θα είναι δυνατή η διεξαγωγή εκλογών χωρίς διακρίσεις" ανέφερε.