Ο Μιχνέα Μοτόκ είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας και η Σίλα Χέντεγκους είναι η νέα υπουργός Πολιτισμού και αντιπρόεδρος της ρουμανικής κυβέρνησης, βάσει των σχετικών διαταγμάτων που υπέγραψε αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος της χώρας Τράιαν Μπασέσκου.

Σήμερα αναμένεται να τελεστεί η ορκωμοσία των δύο υπουργών, μετά τη δημοσίευση των διορισμών τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα πρότεινε χθες τον διορισμό του πρέσβη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) Μιχνέα Μοτόκ (Mihnea Motoc) στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, μετά την παραίτηση του Τεοντόρ Μελεσκάνου.

"Δεν κατάφεραν όλοι οι Ρουμάνοι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα (στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής) και αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Κι επειδή ζούμε σε μια χώρα, όπου κανείς δεν βλέπει με θέρμη την ανάληψη ευθύνης και η μόνη ανησυχία είναι η μετάθεση της ευθύνης από τον έναν στον άλλο, εγώ, ως άνδρας με τιμή, αναλαμβάνω την ευθύνη και θα καταθέσω την παραίτησή μου από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στη σημερινή (χθεσινή) συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου" δήλωσε ο κ. Μελεσκάνου σε σχετική συνέντευξη Τύπου.