Ένας ακόμη τζιχαντιστής, που εμφανίζεται στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ, είναι γάλλος πολίτης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

Πριν από λίγες μέρες, έγινε γνωστό ότι ένας Γάλλος, ο 22χρονος Μαξίμ Οσάρ, βρισκόταν μεταξύ των δήμιων του Κάσιγκ και σύρων στρατιωτών κι ότι υπήρχε η πιθανότητα ύπαρξης και δεύτερου γάλλου τζιχαντιστή στο ίδιο βίντεο.

"Φαίνεται ότι υπάρχει και δεύτερος Γάλλος", δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV ο Στεφάν Λε Φολ. "Ερευνούμε την ταυτότητά του", πρόσθεσε ο ίδιος χώρις να επιβεβαιώσει ένα όνομα που δημοσιεύτηκε από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, το οποίο επικαλείται πηγές των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, πρόκειται για τον 22χρονο Μικαέλ ντος Σάντος, από το Βαλ-ντε-Μαρν, προάστιο του Παρισιού, ο οποίος ασπάσθηκε το ισλάμ και έφυγε το 2013 για να πολεμήσει στη Συρία. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, έχει υιοθετήσει το όνομα Αμπού Οτμάν.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε τη Δευτέρα ότι η έρευνα από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI) επιβεβαίωσε πως ένας από τους τζιχαντιστές που εμφανίζονται να οδηγούν στον τόπο εκτέλεσης ομήρους ήταν ο Μαξίμ Οσάρ, ένας Γάλλος από την Νορμανδία ο οποίος μετέβη στη Συρία τον Αύγουστο του 2013.