Νεκρούς ανέσυραν τα σωστικά συνεργεία της Τουρκίας 10 από τους 18 εργαζόμενους οι οποίοι αγνοούνταν σε ένα ανθρακωρυχείο στο νότιο τμήμα της χώρας από τα τέλη του Οκτωβρίου, όταν είχε πλημμυρίσει μια στοά.

Οι εργαζόμενοι στο ορυχείο είχαν παγιδευτεί την 28η Οκτωβρίου σε μια στοά του ορυχείου στην Ερμενέκ, σε βάθος μεγαλύτερο από 300 μέτρα, όταν αυτή άρχισε να πλημμυρίζει με μεγάλη ταχύτητα. Τη στιγμή του δυστυχήματος εργάζονταν στη στοά 34 άνθρωποι, εκ των οποίων μόνον οι 16 πρόλαβαν να ξεφύγουν πριν η στοά πλημμυρίσει εντελώς.

Οι δύο πρώτες σοροί είχαν ανακαλυφθεί την 6η Νοεμβρίου. Άλλα οκτώ πτώματα ανακαλύφθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες και συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθούν τα οκτώ πτώματα που απομένουν, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σημειώνεταο ότι έχουν συλληφθεί οκτώ πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία εκτιμάται ότι προκλήθηκε λόγω του ότι μια κοντινή, εγκαταλελειμμένη στοά χρησιμοποιείτο για την απορροή των υδάτων και —αφού παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει για αυτό, αγνοήθηκαν— οι ποσότητες νερού πλημμύρισαν τη στοά όπου γίνονταν εργασίες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λιγότερους από πέντε μήνες μετά το χειρότερο δυστύχημα σε ορυχείο στην ιστορία της Τουρκίας, την 13η Μαΐου, όταν 301 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας έκρηξης και κατάρρευσης τμήματος ανθρακωρυχείου στη Σόμα, στο δυτικό τμήμα της χώρας.