Σε φυλάκιση για χειραγώγηση του χρηματιστηρίου καταδικάστηκε ο πρώην διευθυντής της ισλανδικής τράπεζας  Landsbanki η οποία κατέρρευσε μαζί με τις υπόλοιπες το 2008. 

Δικαστήριο του Ρέικιαβικ καταδίκασε τον Σίγκουρσον Άρνασον, 48 ετών, σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών, εκ των οποίων θα εκτίσει τουλάχιστον τρεις μήνες, για τον ρόλο του στην διατήρηση των μετοχών της τράπεζας σε τεχνητά υψηλό επίπεδο.

Δύο πρώην στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν επίσης σε ποινές φυλάκισης εννέα και τριών μηνών.

Η Landsbanki είχε αγοράσει πολυάριθμες μετοχές και είχε χορηγήσει δάνεια σε επενδυτές, γενικά μικρής φερεγγυότητας, ώστε να αγοράζουν τις μετοχές της.

Η αιφνίδια επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τον Σεπτέμβριο του 2008 οδήγησε την τράπεζα, όπως και τις δύο μεγάλες ανταγωνίστριές της στην Ισλανδία, τις Kaupthing και Glitnir, σε κατάρρευση, έπειτα από μια φρενιτιώδη επέκταση σε διεθνές επίπεδο και τη συσσώρευση τοξικών στοιχείων ενεργητικού.

Καθώς αδυνατούσε να διασώσει τα τρία μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα, η ισλανδική κυβέρνηση επέλεξε να τα αφήσει να πτωχεύσουν πριν προχωρήσει στην εκκαθάρισή τους.