ΔΙΕΘΝΗ

Σκάνδαλο παιδεραστίας με εμπλεκόμενους Βρετανούς υπουργούς

Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου 2014, 17:49 / Ανανεώθηκε 19 Νοεμβρίου 2014, 17:49
Σκάνδαλο παιδεραστίας με εμπλεκόμενους Βρετανούς υπουργούς
Facebook Twitter Whatsapp

Σκάνδαλο παιδεραστίας με εμπλεκόμενους Βρετανούς πολιτικούς ερευνά η Σκότλαντ Γιάρντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Telegraph».

Σκάνδαλο παιδεραστίας με εμπλεκόμενους Βρετανούς πολιτικούς ερευνά η Σκότλαντ Γιαρντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Telegraph».

Η αστυνομική έρευνα αφορά σε καταγγελίες πολιτών που κάνουν λόγο για ένα πανίσχυρο κύκλωμα παιδεραστίας τη δεκαετία του ’80 και στο οποίο εμπλέκονται επιφανείς πολιτικοί της βρετανικής βουλής των κοινοτήτων.

Σεξουαλικά όργια και φόνους μικρών αγοριών από Βρετανούς επιφανείς πολιτικούς την δεκαετία του ΄80 ερευνά η Σκότλαντ Γιαρντ, με βάση καταγγελίες πολιτών που κάνουν λόγο για ένα πανίσχυρο κύκλωμα παιδεραστίας που φτάνει μέχρι την βρετανική βουλή των κοινοτήτων!

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Telegraph», στην υπόθεση περιγράφονται σοκαριστικά περιστατικά, όπως η καταγγελία ενός 40χρονου σήμερα Βρετανού, ο οποίος υποστηρίζει ότι και ο ίδιος έπεσε κατ’ επανάληψη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από βουλευτές και υπουργούς του Συντηρητικού Κόμματος, ενώ έγινε αυτόπτης μάρτυρας φόνου ενός 12χρονου αγοριού από Βρετανό βουλευτή.

Μιλώντας στο BBC o 40χρονος με το ψευδώνυμο «Nick», υποστήριξε ότι το αγόρι στραγγαλίστηκε από βουλευτή μπροστά στα έκπληκτα μάτια και άλλων θυμάτων, στη διάρκεια ενός πάρτι οργίων σε πολυτελή βίλα του Λονδίνου. Προτού δολοφονηθεί το άτυχο αγόρι, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από μία ομάδα ανδρών.

Στις καταγγελίες τους αναφέρει ότι τα αγόρια που βιάστηκαν - όπως και ο ίδιος- είχαν μεταφερθεί με αυτοκίνητο σε βίλα στο Πίμλικο. «Ήμουν εκεί και το είδα να συμβαίνει. Δεν ξέρω πώς γλίτωσα από τις δολοφονίες», δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο. 
Σε άλλη καταγγελία αναφέρεται ότι ένα άλλο αγόρι, δέκα ετών, βιάστηκε από ομάδα ανδρών και εν συνεχεία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένας από τους βιαστές του.

Για τους φόνους αυτούς, εκτός από την Σκότλαντ Γιαρντ και η Μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας διεξάγει τα τελευταία δύο χρόνια έρευνα μετά τις καταγγελίες που αποκαλύπτουν την δράση ενός πανίσχυρου κυκλώματος παιδεραστίας. 

Η «υπόθεση Fairbank», όπως ονομάζεται, περιλαμβάνει φακέλους με συνολικά 114 περιπτώσεις παιδεραστίας που είχαν διερευνηθεί τη δεκαετία του '80. Η υπόθεση στην πορεία «εξαφανίστηκε» μυστηριωδώς, μέχρι να επανέλθει στη δημοσιότητα το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και ξεκίνησε νέα έρευνα. Η βρετανική αστυνομία προς το παρόν δηλώνει επισήμως ότι οι καταγγελίες που έγιναν είναι νέες και πρέπει να εξεταστούν στο σύνολο της έρευνας.