Σφοδρή χιονοθύελλα σαρώνει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ με αποτέλεσμα να χάσουν μέχρι στιγμή τη ζωή τους επτά άνθρωποι.

Την ίδια ώρα τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν χάος στους δρόμους με οχήματα και λεωφορεία να έχουν παγιδευτεί στο οδικό δίκτυο και χιλιάδες νοικοκυριά να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δεκάδες κομητείες στο βορειοδυτικό τμήμα της πολιτείας.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν κυρίως ορισμένες περιοχές του Μπάφαλο, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Ίρι, την ώρα που άλλες περιοχές δεν έχουν επηρεαστεί σχεδόν καθόλου από αυτήν την πρωτοφανή χιονοθύελλα.

Τουλάχιστον 1,5 μέτρο χιονιού έχει πέσει μέσα σε διάστημα 24 ωρών σε ορισμένες τοποθεσίες. 

Ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι παίκτριες της ομάδες μπάσκετ γυναικών του Πανεπιστημίου Νιαγάρα, οι οποίες επέστρεφαν από έναν αγώνα, έμεινε παγιδευμένο για πολλές ώρες στο δρόμο προτού καταφέρουν να τις απεγκλωβίσουν. Οι οδηγοί περίπου 150 οχημάτων τα εγκατέλειψαν στον αυτοκινητόδρομο Ι90 και 50 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί από το πρωί (ώρα ΗΠΑ) στο αεροδρόμιο του Μπάφαλο, σύμφωνα με τον ιστότοπο καταγραφής των πτήσεων Flight Aware.

Πολλοί δρόμοι παρέμειναν κλειστοί σήμερα, όπως και σχολεία και εκατοντάδες καταστήματα ενώ ζητήθηκε από το μη απαραίτητο προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών να παραμείνει στα σπίτια του στις κομητείες όπου έχει κηρυχθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.